2020-10-31
其实都系第一次嚟南丰纱厂公司客人推荐去Fleur..有人埋单都唔敢咁多要求🤭😛上网睇话呢间餐厅主打食用花,少女心嘅我,都几期待架😂餐前汤系洋葱汤,虽然望落去好似好油,不过饮落都可接受,问过啲staff系olive oil,咁个罪恶感都无咁重😂我嘅主菜系「澳洲和牛汉堡」佢切件上,原个汉堡食,用刀叉其实系方便咗不过我个客话汉堡应该用手渣住食,我一试就跌到周围都系喇😟人哋间餐厅咁elegant 紧系for 你优雅地刀叉进食架啦😂讲返啲和牛,其实比想像中嘅质素有啲失望,唔够juice,略嫌有少少干,但味道都还好嘅,有牛味又无乜筋或嗱过嘅感觉.. 都算有口感。反而系个包有惊喜,美中不足,个包系冻嘅,如果暖暖哋,成件事会完美好多❤️朋友仔食呢个「鹿儿岛猪扒」,佢分咗半份俾我,因为佢真系好细食,而我真系太大食😂 个和牛汉堡我唔够饱啰😛 讲返个包... 紫椰菜丝酸酸咪咪好滋味,但唔知系咪我食个时,个包已经冻咗,我觉得啲紫椰菜丝抢咗啲猪扒个味道.. 不过块猪扒肉质鲜嫩,即使冻咗都唔会话好难食,值得一赞👍🏻杯mocha真系成个meal 嘅重点,色香味俱全,唔会话太甜,咖啡味都好纯,易入口,对于我呢啲咖啡门外
公司客人推荐去Fleur..
有人埋单都唔敢咁多要求🤭😛
上网睇话呢间餐厅主打食用花,少女心嘅我,都几期待架😂
我嘅主菜系「澳洲和牛汉堡」
佢切件上,原个汉堡食,用刀叉其实系方便咗
不过我个客话汉堡应该用手渣住食,我一试就跌到周围都系喇😟
杯mocha真系成个meal 嘅重点,色香味俱全,唔会话太甜,咖啡味都好纯,易入口,对于我呢啲咖啡门外汉嚟讲,十分容易接受❤️
整体感觉好好,环保舒服又靓(但lunch hour 好full table 我唔太好意思周围影个环境)🤭
不过其实所谓嘅食用花,我觉得... 有少少唔主角feel,定系我太唔留意佢哋,不过其实系几得意,啲花好似食沙律菜咁😹
价钱都算适中,十分推荐大家嚟呢度👍🏻