2021-08-02
夏天有时候无咩胃口,晏就又唔想食咁多野会好想食沙律,今日去左荃湾咁岩见到呢间铺头仔有沙律menu, 有个FD附近住又因为睇完波请左假,叫左佢落来一齐食个lunch倾下计啦可能未到真正食饭时间,都一到可以有位,铺头细细间应该都系做熟客仔生意,唔知点解等等下个朋友真系坐到一份「家」的感觉😆睇menu发现原来大部分野食都好健康,饮品可以转果汁,十几份咁多呀,女仔想食light D真系可以来试下,食个沙律饮杯果汁一定无罪恶感佢的沙律好有弹性,任得你自己选择,base 可以要藜麦,沙律菜或意粉,三款蔬菜配菜再配酱汁,够晒弹性,食多几次都唔会闷啦,我叫左烟三文鱼红菜头粟米鸡蛋沙律配日式麻酱,份量十足材料丰富食落好满足,沙律最平$29,我加左烟三文鱼($18)都平过响超市买现成沙律,可惜唔系住附近啦,如果唔系一定会成日来买沙律食朋友就叫左个浦烧鳗鱼饭-$68,都系好多蔬菜件碟,烧汁同鳗鱼同出面日本餐厅差唔多,但我见佢食得快过我过沙律😆呢间铺仔感觉D意粉,扒同汤都应该唔错,下次有机会会再来试下整体感觉系一间好有心同健康的小店,加油!
呢间铺仔感觉D意粉,扒同汤都应该唔错,下次有机会会再来试下
整体感觉系一间好有心同健康的小店,加油!