2024-07-10 287 浏览
去开长沙湾见到有间 家汤温暖 @soupawarm外卖店,卖嘅都系健康餐,价钱又抵,一于试下先! 🍲慢煮鸡胸玉子综合蔬菜饭 $58色彩缤纷,卖相已经好吸引!𩠌同饭分开上下两层,入面有鸡胸,溏心蛋,玉子,西兰花,翠玉瓜,车厘茄。佢嘅鸡胸肉好嫰滑,慢煮3-个钟架!唔怪之得唔似平时食嘅鸡胸咁鞋,而且佢仲好入味多汁添啊!而卖蔬菜好新鲜好清爽!佢亦使用珍珠米,好有饭香好软熟!同埋日本鸡蛋口感浓稠好好味啊! 🥗煎鸭胸溏心蛋综合沙律 $58首先是煎鸭胸,它的表皮焦脆鲜嫩,肉质多汁丰厚,散发著迷人的香气。 旁边搭配嘅溏心蛋黄流动质地和香滑嘅口感让人食欲大开。新鲜蔬菜,如生菜、蕃茄、洋葱等配以适量的酱汁调味,清爽可口,为这道菜增添了健康元素。 🍗花雕醉鸡翼 $16入口即化嘅鸡肉保持了完美的嫩度,肉质鲜嫩多汁。酱汁浓郁诱人,每一口都饱含著花雕酒的香气,回味悠长,久久不散。 🧃白桃乌龙茶 $8猫咪樽包装好得意啊!乌龙茶带点白桃味好消暑解渴! 另外店家仲有三款足料炖汤卖🥣雪梨无花果桂圆炖瘦肉汤 $48所有炖汤都系店主自已炖,一D味精都冇,好清甜。 成个餐都好有家嘅感觉啊,最重要系够健康!我都要多d黎食先得!原

去开长沙湾见到有间 家汤温暖 @soupawarm
外卖店,卖嘅都系健康餐,价钱又抵,一于试下先!

🍲慢煮鸡胸玉子综合蔬菜饭 $58
色彩缤纷,卖相已经好吸引!
𩠌同饭分开上下两层,
入面有鸡胸,溏心蛋,玉子,西兰花,翠玉瓜,车厘茄。
佢亦使用珍珠米,好有饭香好软熟!
同埋日本鸡蛋口感浓稠好好味啊!

🥗煎鸭胸溏心蛋综合沙律 $58

🍗花雕醉鸡翼 $16

🧃白桃乌龙茶 $8
猫咪樽包装好得意啊!乌龙茶带点白桃味好消暑解渴!

另外店家仲有三款足料炖汤卖
🥣雪梨无花果桂圆炖瘦肉汤 $48
所有炖汤都系店主自已炖,一D味精都冇,好清甜。

原来仲可以用外卖app 落单
咁就唔洗特登落去买lu!

家汤温暖 @soupawarm
📍长沙湾昌华街20号金华阁地下7号铺
星期一至日 11:00-14:00 17:00-20:00

#长沙湾健康餐
#健康餐盒
#家汤温暖
#hkfood #hkhealthyfood #健康餐 #长沙湾美食
#荔枝角美食