2020-09-16 475 浏览
同朋友去MOVIE TOWN睇戏, 揾揾见到呢间三星台湾牛肉面, 真系好挂住台湾 😭 二话不说趁开场前有时间即刻去食个饭先.6点松好多位唔洗等位, 睇睇个menu好丰富呀! 样样都想食, 因为想叫几款小食, 所以就拣阿嫲鲁肉饭 & 鲁肉拌面, 然后咗个第一盐酥鸡, 椒盐四季豆, 卤三宝(牛腱,牛筋,牛肚). 首先上枱系鲁肉饭&鲁肉拌面, 鲁肉好正呀, 肥瘦分明, 肉汁够浓, 酸菜个味唔太浓我本身唔钟意食既都觉得唔错. 附上既溏心蛋鲁得好入味, 睇个流心就知系好野! 到卤三宝, 一睇就知道鲁得好淋好入味, 牛腱肉质实在好淋身, 牛肚一样好入味好淋, 牛筋简直系我既最爱, 真系鲁得又淋又好好味!!! 如果唔系想试多啲款拣三宝, 我真系想成碟都系牛筋 😆😆到第一盐酥鸡, 一上枱就已经劲香, 炸得好松脆好入味, 啲鸡既量比想像中既多. 重点面头既生蒜蓉好正, 卤三宝都有!椒盐四季豆, 钟意食四季豆既唔可以错过!! 佢既椒盐唔系太厚, 淡淡一层包住四季豆反而可以带出佢既甜味, 真系好正!!! 😋😋

2020-07-06