2023-01-12 643 浏览
❥ 招牌辣椒板面 $68呢间餐厅好多年都有米芝莲推介⭐️,而呢个面又话系招牌🍽️所以都几期待😌呢个系一个捞面,个面系类似米线,配料有葱,鱼仔,猪油渣,辣酱🌶️同埋温泉蛋🥚Overall配料应该唔太够😢因为头几啖食落去味道比较淡,同埋辣味唔系好够,面又有D湿🫠唔知系咪捞唔匀嘅关系,食左一半之后,先开始越食越浓味,应该系因为啲料系晒底🤔同埋底嘅面都干身,所以最后几啖我地先觉得个面都真系几惹味🤤随面仲附送一碗肉丸汤,个碗汤都几咸🥵我地饮左两啖就摆低左😥整体黎讲,捞面无肉黎讲呢个价钱就偏贵,份量亦都只系适中🥶😋6/10❥ 李先生咖喱鸡配白饭 $68呢个咖哩属于比较稀、辣同埋无咩椰汁味嘅咖哩,唔算系我钟意嘅类型🙈不过D鸡就煮到骨肉分离,肉质都好淋,相信都煮左唔少时间⏱️68蚊一个lunch黎讲都比较贵,下次未必会再叫呢个😋5/10❥ 青柠鲜橙芒果梳打 (跟饭+$20)饮落feel到系用好浓嘅糖浆开嘅梳打,所以芒果同橙味都浓,但略嫌过甜不过就可以中和下咖哩同面嘅辣,夏天饮都适合🍀:钟意饮甜嘢嘅我私心觉得几好🤣😋6.5/10
❥ 招牌辣椒板面 $68
Overall配料应该唔太够😢
因为头几啖食落去味道比较淡,同埋辣味唔系好够,面又有D湿🫠
随面仲附送一碗肉丸汤,个碗汤都几咸🥵我地饮左两啖就摆低左😥
整体黎讲,捞面无肉黎讲呢个价钱就偏贵,份量亦都只系适中🥶
😋6/10

❥ 李先生咖喱鸡配白饭 $68
不过D鸡就煮到骨肉分离,肉质都好淋,相信都煮左唔少时间⏱️
68蚊一个lunch黎讲都比较贵,下次未必会再叫呢个
😋5/10

❥ 青柠鲜橙芒果梳打 (跟饭+$20)
不过就可以中和下咖哩同面嘅辣,夏天饮都适合
🍀:钟意饮甜嘢嘅我私心觉得几好🤣
😋6.5/10