2022-06-15
朋友钟意捐窿捐罅揾好嘢食,呢日佢同我一齐喺佐敦,我哋都有冒险精神😆,行咗嚟呢条小街,见到呢间小店,干净企理食串烧,几啱呢日嘅胃口,咁就决定入去试吓😆叫咗非常多食物😋:- $20嘅「汁烧五花腩」同 $20嘅「麻辣五花腩」:五花腩 半肥瘦 非常甘香,外边仲烧到脆脆哋,一串辣一串唔辣,两串都好 juicy 😋- $16嘅「汁烧火鸡肾」:有啲咬口😆- $25嘅「土匪鸡翼(3只)」:烧鸡翼,我钟意食😆,微辣,开胃😋- $14嘅「韮菜」同 $15嘅「秋葵」:简单、新鲜、多汁😋- $108嘅「盐烧原条盲曹」:大大条好多肉🤩,鱼皮外边好似包咗一层盐嚟烧,鱼肚里边放咗香茅同姜丝,鱼肉新鲜软熟又多汁,超好味,充满 umami 😋- $35嘅「原条蒜香茄子🍆」:似乎加咗新鲜蒜头🧄同埋炸香咗嘅蒜头🧄,加埋酱油一齐烧,再加香葱,好香又好食😋- $68「鹅肝多士」:鹅肝几 creamy 😋- $22嘅「孜然羊肉串」同 $18嘅「焱烧孜然牛肉串」:有孜然 独有嘅香气,配埋牛肉/羊肉 嚟烧,香口😋- $12「娃娃菜」:新鲜简单😋- $28「台湾肠」:油份充足,皮 脆脆哋,肉甜甜哋,典型台湾风味😋- $16嘅「烧焦糖菠
叫咗非常多食物😋:
- $16嘅「汁烧火鸡肾」:有啲咬口😆
- $68「鹅肝多士」:鹅肝几 creamy 😋
- $12「娃娃菜」:新鲜简单😋
- $16嘅「烧焦糖菠萝🍍」:焦糖 外边脆脆哋,里边劲多汁😋
小店食物出奇地高质素,店员哥哥服务又好,仲超级抵食,呢啲小店真系值得支持💪😋,呢餐确实有小惊喜🤩