2023-08-28 899 浏览
我哋本身约一堆朋友大约6-8人,之前揾过好几间餐厅都难book位,有啲想试嘅都冇大枱,咁啱望到呢间环境好似唔错又任坐,又可以book到多人我哋就book咗呢间餐厅。一入去店员安排咗张长枱我哋坐,位置都OK,但后来啲食物到咗后发觉原来张枱都几细下🥲,我哋已经分开几次叫,但啲食物都系唔太够位放,不过可能因为舖面细嘅关系吧。一开始我哋有叫pizza、鸡翼、饭同意粉,再叫set for two,set for two系意料之外多嘢食,另外水牛城鸡翼比明太子鸡翼好食一啲,洋葱圈唔系粗身𠮶种所以就失色啲,pizza偏向港式一点。因为有啲朋友又未咁早到,我哋都分开咗几次叫,跟住我哋望到menu有啲唔明,都请问返店员,但店员就有点唔耐烦咁😓。跟住我哋每食完一碟嘢,佢哋都会好快手咁收,直头好似抢住嚟收咁,不过呢个都唔紧要,但佢哋连上面个公叉公匙羹都收埋,搞到我哋唔好意又问返佢哋拎过新🥲。到8点几,我哋仲想叫多一样食物同啲甜品,咁个女店员就催我哋快啲叫埋,因为佢哋last order,咁好啦...我哋叫咗一个主菜加5个甜品,指位话佢知系呢5款甜品,但佢自己把口就话「系呢4个甜品吖嘛?」🤨,咁我哋再提多次「
到8点几,我哋仲想叫多一样食物同啲甜品,咁个女店员就催我哋快啲叫埋,因为佢哋last order,咁好啦...我哋叫咗一个主菜加5个甜品,指位话佢知系呢5款甜品,但佢自己把口就话「系呢4个甜品吖嘛?」🤨,咁我哋再提多次「系5个㖞...」,佢面口已经唔太高兴咁...我哋真系吓亲,自问我哋问每样嘢都唔该前唔该后嘅,在座都有朋友做服务行业所以我哋都好明白好多嘢唔系老奉,问人嘢一定要有礼貌,但冇谂过都会受到啲咁嘅回应,其实都几失望。
后尾,我哋啲食物同甜品都未到但店员已经拎咗张单叫我哋埋咗佢,亦冇讲任何嘢,我哋感觉好confuse,过咗阵店员再走嚟叫我哋埋单,我哋就问「咦,我哋仲有嘢未到㖞」,佢先同我哋讲「整紧」,其实佢哋可以俾张单我哋时讲句「我哋要埋数,麻烦你哋埋咗张单先,啲食物整紧转头会嚟」。
其实呢间餐厅食物系唔错,价钱亦合理,甜品直头好好食添!我哋成班食完啲甜品真系哗哗声。唯一真系服务态度非常之大空间改善,作为小店我都希望你哋可以做得更好,希望下次嚟你哋会有改善。
顺带一提,有个甜品叫铁板brownie配雪糕系好惊喜😱!完全冇谂过咁配搭系咁好食。(可惜后尾食得太急大部份甜品系冇影相)
千岛海鲜薄饼
绿茶心太软配雪糕