2022-01-23 26 浏览
铜锣湾的确有好多食肆可以拣,不过环境又好,而价钱相宜,味道又好嘅就未必有咁多。呢间泰菜餐厅布置得好靓,仲一直播住泰文歌,好有feel🤣,未食就已经觉得似喺泰国。招牌泰式青芒鱼呢碟鱼好架势,成个摆盘都好有心思。条鱼要hold 住咁嘅姿势系要炸嘅时候帮佢定型,步骤都唔容易。鱼炸得好脆口,起埋骨吃得好爽。青芒估唔到咁好食,有D 爽,有D 淋,吸晒D 酸甜汁好开胃香叶辣炒肉碎食泰菜通常都会点,肉碎份量成大碗饭咁多,辣得好过瘾,生菜好新鲜,夹埋一齐减低罪恶感🤣,如果有白饭捞就prefect 泰式虾酱炒饭虾酱好香,饭身唔湿亦唔油, 食得出有镬气。碟饭仲有配埋青瓜、腰果、肉松、蛋丝、泰式蜡肠。泰式饭有呢D 配料都好重要,咁就接近还原喺泰国食到嘅风味。重点系配菜都好好食。铜锣湾呢个环境,呢个价位,呢个质素,都真系值得试下。

招牌泰式青芒鱼

香叶辣炒肉碎

泰式虾酱炒饭

铜锣湾呢个环境,呢个价位,呢个质素,都真系值得试下。