2018-06-27
同妈妈行街行到肚饿就想坐低食野, 妈妈未试过呢间铁板烧就好有兴趣想试试过左午饭既peak hour, 枱上只有几枱客, 餐厅系一个U型设形, 食客坐bar位围坐厨师位, 厨师就有三面系食客面前抄菜, 抄完即刻俾你食。 妈妈特登选择坐系铁板前想睇厨师抄菜同想暖d,点知个厨师走去另一面抄我地既食物, 妈妈有d失望我叫左花枝虾仁配蛋既午餐($69),妈妈叫左黑椒牛肉配蛋既午餐($69), 午市套餐系包芽菜青菜同一种肉类/ 海鲜 同汤, 饭,比平时既套餐抵少少未食野之前, 身边有位婆婆系度呻, 话要求要杯水, 侍应叫佢出去自己取. 虽然餐厅系唔会提供水, 但服务长辈等有需要既人, 帮手jump杯水有几难? 先黎粟米汤, 之前系另一间分店饮开既系白萝卜汤, 有d落差但味道okay再黎抄青菜同芽菜, 份量冇以前咁多,但够我食, 白饭我叫左少饭, 但侍应话: 算喇. 之后就黎左个正常份量既饭我个虾仁同花枝都唔错, 好大件, 数量较少, 拌菜都份量唔少我妈既牛肉就似缩水, 因为加左好多沙嗲酱, 肉份量唔多结果, 埋单都唔平,但呢个地段都系咁既价钱埋单时, 侍应大叫: 最后一枱客走喇, 令我觉得阻住佢地
我妈既牛肉就似缩水, 因为加左好多沙嗲酱, 肉份量唔多
结果, 埋单都唔平,但呢个地段都系咁既价钱
埋单时, 侍应大叫: 最后一枱客走喇, 令我觉得阻住佢地落场
我下次唔会想黎食, 因为服务态度唔得