2023-06-25
我有日行话天耀,见到呢间食上海菜馆新开张,门口唔多人排队,打算入内试新嘢,我拎飞后,等左几个听到叫我号码。侍应准备带位时,有位亚叔走出黎,手上拎住张飞,亚叔话:我都未入坐,我张飞前你一个号码,跟住个亚叔自己坐左去张2人位到,侍应就叫我搭台,点知去到第二张台,又话坐满人,叫我出返门口等阵,我话要返张飞等位,侍应已经把我张飞整巢晒,话下一张到你,咁我又继续等。坐位安排好混乱⋯点知等多5分钟左右无位,我已经肚饿,当时只想试新菜,又唔知等几耐,我心谂都系转做外买,又到下午茶时间,应该好快有得食,点知叫一个担担面加,饮一杯豆浆,加一个锅贴,总共要$70⋯⋯我叫完后食物后,个侍应无再叫我入坐,已经跳左下一个号码,唔知道佢系唔记得咗我,还是知道我改叫外卖⋯我攞左外买直接返屋企,一打开担担面,食左2著,只觉得个辣,无其他味,个面已经林晒,个锅贴都系麻麻地,杯豆浆倒泻左一半,好淡唔够甜,无咩豆香 我要过多一排,有改善再试吓!
我要过多一排,有改善再试吓!