2021-02-24 201 浏览
公园未开,无🉐️打千秋,所以上个礼拜同仔仔去咗一间🉑️以一边食嘢一边打千秋嘅楼上cafe 撑枱脚👩‍👦佢仲摇到唔舍得走添😂虫二位于上海街一座外型古旧但内里modern嘅building 嘅顶楼,所以🈶️户外同室内🉑️以拣。早几日天气咁好☀️同埋有千秋坐,就梗系拣户外啦🏖我哋点咗必食嘅一汁三菜便当🍱同麻糬班戟🥞再加一杯洛神花柠檬紫梳打,超满足咁落楼🥰 一汁三菜便当 🍱第1⃣️菜系渍物三吃,最欣赏就系柚子藕片,感觉清新爽口😌第2⃣️菜俗日本极上太白63度慢煮蛋🥚蛋白嫩滑蛋黄流心兼味道香浓,拌饭超正🤤 第3⃣️茶我哋拣咗烤芝士汉堡扒伴海苔肉松🍖 汉堡扒juicy兼唔会食到成口渣,加埋芝士同烧汁,十分惹味🤩饭到加入少许鲣鱼昆布高汤🥣仔仔自己食咗一旧加半碗饮😚饭后甜品桂花麻糬传统班戟以色彩缤纷嘅生果做伴碟,外貌非常吸引,而且仲好有内涵😆喺松软嘅pancake入边藏有红豆麻糬,口感软糯,一啖就有多重口感😋 Pancake上面淋上桂花糖,感觉好清新。海盐忌廉芝士酱亦中和返桂花糖及牛乳雪糕🍨嘅甜。食物质素高而且环境又好,喺临走嘅时候已经倾好咗下次要带一齐再嚟食。我自己都好期待呀☺️

一汁三菜 ,便当
洛神花柠檬紫梳打