2016-06-19 1651 浏览
夜晚原先约左个FD出黎旺角食饭,点知佢临做左机师= =,放左我飞机,咁我唯有行多阵街自己一个人揾野食啦。经过女人街见到有间门面几靓就入去试下啦!入去到环境好光猛,装修都几清新,同姐姐讲左一个人,但因为个时唔系太多人,佢就比左个四人卡位我坐,坐落先发现个四人卡位好大,如果女仔黎嘅话坐6个都唔系问题!睇睇下餐牌发现左有样好SO嘅野,净系系facebook度like佢地个page+签到,之后upload张食物相就可以系三个小食入面免费拣一个送!!!但系我发现有个问题,就系要叫左野食先有相影-0-,唯有转头先啦。咁我就系一个比较三心两意嘅人啦,望住张餐牌好耐都唔知食咩好,忽然见到有一part自选,啱晒!最后叫左个芝士汁鸡扒焗饭($50)+开边虎虾($8)+脆皮肠($8),再+8蚊转左杯巨峰梳打特饮。另外,因为见到小食menu个到实左太抵啦,2个小食加是日甜品先$24,平衡每样野先8蚊!忍唔住跟手叫左个三重奏拼盘,要左个牛肉芝士汉堡同黑咖哩鸡中翼。等左几分钟,首先黎左个三重奏拼盘❤❤❤,今日个甜品系有三粒Chocolate Brownies❤,个汉堡好得意,上面插住支英国旗仔,隔离有三只超多咖哩

三重奏拼盘
等左几分钟,首先黎左个三重奏拼盘❤❤❤,今日个甜品系有三粒Chocolate Brownies❤,个汉堡好得意,上面插住支英国旗仔,隔离有三只超多咖哩汁嘅鸡中翼。
即刻食粒Brownie先,入口超浓朱古力味,唔太苦,口感棉密,有朱古力粒咬口,味道有小小似麦提沙,好味

再吉只鸡翼黎食,唔太热,食落黑咖哩好香好入味,原来D到嘅黑咖哩香得黎又唔辣,秒速清晒三只鸡翼。
最后食个牛肉汉堡,望落块包比M记个D细左一圈,但系叠得几高,旧牛肉又厚好多。
我一向钟意一层层咁拆开个包黎食,首先食左个顶包先,原来D到D出品好有心机,连个包都涂过牛油烘左先,入口有阵奶香同白芝麻味,加埋小小酸菜几好食!
跟住将旧牛肉汉堡同几片芝士一野啪晒入口,~超~多~汁~,夹埋D芝士劲好食,一D都冇揸流摊。讲真,M记最平个包都10蚊啦,D到8蚊就食到,仲要好食咁多,真系超抵!!!

因为太正关系,我极速清左个三重奏=0= 。
蒜蓉包
跟住黎左个我岩岩玩游戏免费送嘅蒜蓉包,原来系条迷你法包仔一开二,仲以为系大法包斜切个种,不过都好得意,包面好均匀咁涂左层蒜蓉牛油再加小小香草,虽然冇蒜蓉粒,但味道都唔错,够脆身。
巨峰提子蜂蜜分子料理梳打
巨峰梳打单叫要廿蚊,跟餐+8蚊都OK嘅。杯野黎到几靓,够大杯又有渐变layer,面头有几粒野,应该就系个分子料理,拎粒黎试试先,一咬即穿,入面我估系蜂蜜,因为有阵花香味。底下蓝色个D唔知系提子糖浆定蓝蝶花蜜,提子味唔太出,另外比较难搞匀。
自选鸡扒
隔左阵我个自选焗饭都送到上黎,劲满又劲多芝士汁,浸到见唔到只虎虾
,趁热辣辣个时拉下丝比大家睇下有几多芝士啦XDDD
自选鸡扒
正到呢,虎虾D肉又甜又嫩,同埋芝士汁一齐食好好味,条珍宝脆皮肠长到横越左成个兜,净系D个长度都值回票价啦,鸡扒都唔差,够晒嫩滑。
饭底黎讲,其实我就好怕个D炒到好干嘅饭黎做焗底,因为如果个饭本身都已经干嘅时候,再焗一焗咁就多谢晒,会干到劲难吞,今次D间就唔错,唔太干又唔会话好湿,岩岩好。

最后食左咁多野,饱到上心口咁样,埋单都系around $100蚊,我觉得都算抵食,下次可以同FD黎试试。
2016-06-17
三重奏拼盘