今日嚟到"多毛"午餐,呢间其实系一间猫猫Cafe,入边分分钟揾到有成几十只猫猫😸,每一个角落见到猫猫嘅身影,墙上面,玩里面,毛公仔,活生生走来走去猫猫,猫,全部都系猫。呢个地方真系啱晒爱猫人士,非常治愈。猫猫好乖,唔会搞你啲食物。👍呢度嘅食物都好好味,而且仲好靓。我叫咗一个意粉和一杯饮品。烟鸭胸青酱意粉🍝非常惹味嘅烟鸭胸青酱意粉,入边仲有加咗洋葱🧅和蒜头🧄,令味道更乡镇浓郁,青酱够多又够浓郁,每一条意粉都挂满青酱,味道十足,真系好好食。鸭胸肉切片煎香,迫左啲油脂出嚟,佢有少少㶶㶶哋,极之好味!鲜奶抹茶🍵🥛鲜奶抹茶饮品真系一个令人精神为之一振🌟嘅选择,尤其系热辣辣嘅天气下🌞,一杯冰冻嘅鲜奶抹茶就最啱饮。你睇啲抹茶粉均匀喷洒喺顶层,绿绿嘅色泽就好似日本嘅春天一样🌿。抹茶味道浓郁得嚟,又带点微妙嘅苦味,同𠮶滑嘅鲜奶完美融合,甜而不腻😋,饮落去真系有种幸福嘅感觉🥰。而且阿,抹茶仲有提神醒脑嘅功效,对爱美嘅人士嚟讲仲有美容效果💆♀️。即刻散发出一种静谧又悠闲嘅感觉,系茶歇时间或者返工返学嘅好伙伴💼📚。即使系喺家居工作嘅日子🏡,一杯鲜奶抹茶都能够为你嘅一日带嚟一点小小嘅喜悦与安慰😌。

烟鸭胸青酱意粉🍝
鲜奶抹茶🍵🥛