2023-08-15 193 浏览
我揾到一间餐厅,以前叫做桔梗,但我𠮶阵时未试过。最近去咗呢间时髦嘅西餐厅,老板好似呢只熊仔嘅fans,整个铺面都好特别。餐厅入面有一个好大嘅大型屏幕,好漂亮,主题系啲太空飞船等等。Hanger steak $368份量都好大,食得好饱。封门柳牛味道浓郁,油分唔多,唔会太腻口。完全锁住肉汁,五成熟刚刚好!唔会太老,亦唔会太无味。水牛城鸡翼 $78单骨鸡翼好啱懒人。虽然只系一只鸡翼,但份量仲系好多㗎,至少有十几只。单骨鸡翼好方便食用,可以保持优雅,一口放入口中,咬完肉之后整条骨头就可以拉出来。水牛城酱好酸辣,有啲韩式酱汁嘅味道,炸粉亦唔算太厚,同鸡肉嘅份量相当啦。自家制马拉盏鲜蟹肉意大利饭 $138 Risotto以马拉盏同蟹柳煮熟,味道浓郁而且好鲜美。意大利饭嘅口感都好啱,好滑口。红海虾他他 $148好惊喜,原来有咁多红海虾!鲜甜美味,再加上脆片,真系好满足㗎啦。玛格丽特披萨 $128唔芝士好香 可惜只有一人食 食唔晒 因为朋友唔食芝士 披萨酱汁好好食,同新鲜嘅番茄同薄薄嘅面饼配搭,味道简单但系好好味㗎。我哋仲饮咗柠茶柠水,每杯$28。食完饭之后,我哋坐喺啲舒服嘅椅仔上,想喺里面打盹儿,

我哋仲饮咗柠茶柠水,每杯$28。食完饭之后,我哋坐喺啲舒服嘅椅仔上,想喺里面打盹儿,但系遗憾嘅系仲未玩过佢嘅滑梯。