2020-07-16 1706 浏览
久违的聚会唔想太快结束,所以食完晚餐决定揾个地方饮2杯吹下水😂 见到Box Hong Kong除左有酒,仲有VR!好吸引!Box Hong Kong 系诺士佛台楼上酒吧,门口有啲机关枪做装饰,配合返VR game一入门口见到一排VR 机,另一边仲有个VR 房 同飞标,好多野玩!当然唔少得Beer Pong 呢D饮酒Game 啦!职员安排坐位后就俾左iPad 我哋,iPad即Menu,系黑暗环境都可以睇得好清楚。除左唔同类型嘅酒仲有小食,职员见我哋唔知拣咩好,问我哋想饮咩类型/味道,最后按职员推介拣咗2杯Signature Cocktail~ Bear Attack:呢杯一到我哋就俾个杯吸引左,好得意😍职员介绍因为呢杯有咖啡粉会比较苦,可以等啲冰慢慢溶落去,你可以饮一啖食一啖烧咗嘅棉花糖呢杯cocktail 由多种酒,连咖啡粉同可可粉调出嚟,所以相比French Kiss酒味重好多。加上饮嘅时候会饮到咖啡粉,带点苦味,咬一啖棉花糖又俾甜中和,多重Attack😂(不过粒棉花糖食个阵有啲麻烦)French Kiss: 我比较中意水果同甜cocktail, 呢杯French Kiss主调系Gi

French Kiss: 我比较中意水果同甜cocktail, 呢杯French Kiss主调系Gin 同士多啤梨,酒味唔劲,都易入口。
但同Bear Attack相比之下冇咩特别

另外仲叫咗个Hogandan tower, 职员会贴心俾多个杯你~

仲有薯角,可惜炸得唔够脆

嚟到呢度最紧要梗系要玩VR!! 而且系唔洗钱!!😍 当然要不停玩!

VR机系一人一部,有3种game。可以连线同朋友对打/合作。
同朋友对打输咗又要饮过😂 Zombie game 好刺激!

人数多玩VR房个个好玩啲,我哋人数少不停俾丧尸围😂 而且睇人哋玩都好好笑!

走先发现门口个零食柜可以自己拎泥食,蚀咗添😂

职员制服都几正式,而且服务好,以为会好贵,但有VR任玩,性价比都高!通风系统都唔错。

希望疫情快D完,咁我就可以再同姐妹们一齐去