2019-08-01 55 浏览
放工想去行下会展, 去之前系湾仔区食晚餐, 一路都拣唔岩心水, 因为好多都好贵但食物都唔太吸引, 直至见到呢间, 价钱比较合理而且烧味款式又多, 所以决定一试!晚餐点左份叉烧米粉, 野饮拣左例汤, 佢地标榜系煲左5个钟既靓汤, 是日例汤系红罗白汤, 仲有其他料既, 一饮就知真系老火汤, 冇落味精, 而且大大碗, 岩哂钟意汤既我。本身谂住叫左普通既叉烧米粉, 点知店员问会唔会想试下肥浓腩叉, 开头听个名觉得好搞笑, 望真D原来系指浓味既肥腩叉烧, 所以就转左肥浓腩叉黎试下, 一黎到见到同一般叉烧色泽真系有唔同, 好明显令面D, 烧得靓D, 一咬, 不出所料, 焦糖化左既外皮超级好味, 而且啖啖肉, 应该系我食过既叉烧里面top3之一好食。个米粉虽然系一般既米粉, 但个汤底唔简单, 有D肉骨茶feel, 特别得黎又几好味。

题外话/补充资料: 店内既人都好nice, 老板会同D客人倾计, 店员又会不停留意客人需要, 同一般既烧味店感觉好唔同, 系一间好有心做既烧味店, 诚意推荐比大家!
2019-07-26
  • 肥浓腩叉