2019-12-23 45 浏览
今晚行过荃湾,见到一间装修比较新,同埋卖一些新款的饺子,于是就入咗去试试啦。入到去,感觉都几家庭式,所以觉得味精应该唔多。果然不出所料,我从佢碗汤度就知,因为味道足料但饮完唔会口渴,同系屋企饮嘅足料汤一样。当然,作为一间饺子店,佢有提供煎饺或者汤饺,我地怕热气,就叫咗汤饺来食。原来个汤底都系用返岩岩饮个碗足料汤,正。我地叫咗两种饺各五只,一只系黑松露芝士饺子,一只系野菌猪肉饺。两者味道都唔错,一只浓,一只淡,岩哂想食唔同口味嘅人士选择。另外,我地仲叫咗两碟鸡翼,一碟系蜜酿鸡翼,一碟系樱花虾鸡翼。先讲蜜酿鸡翼,甜得来唔系死甜,又唔会太淡,岩岩好。樱花虾鸡翼就基于蜜酿鸡翼至上再加樱花虾,味道丰富咗,层次都唔同咗。加上店员都好细心介绍菜单,有心有水准嘅家庭式小店的确要支持。

原来个汤底都系用返岩岩饮个碗足料汤,正。

先讲蜜酿鸡翼,甜得来唔系死甜,又唔会太淡,岩岩好。

2019-12-21