2018-12-23
旺角西洋菜街是旺角必去旺点之一。无意中发现中移动上面有间未去过的cafe,就入去试下。首先个环境好靓好舒服,有cafe 休闲的感觉。坐喺窗边可以饱览繁忙的街道。由于近Christmas,所以cafe 已经有好多圣诞装饰。中午去到,主食唔算太多,除了意粉,最吸引的是这个全日早餐。放得好靓靓,份量好足,食到好饱饱。我朋友食唔落主食,叫咁甜品。啲甜品有五星旗的水平,无论是卖相定味道。呢个甜泡沫蛋唔系周围有,好考功夫,而且一定要即做,所以$88 唔贵。佢仲有2块brownie 同一球雪糕,好丰富呀!士多啤梨慕思都值得一试,中间有层饼,所以食落有层次感。值得一提,佢地好有心将啲cream 变成绿地做圣诞树,令成个experience 好有节日气氛。个圣诞dinner set 好似都唔错。一个tea set 有7个甜品?好幸福呀但一个人应该食唔晒。
首先个环境好靓好舒服,有cafe 休闲的感觉。
坐喺窗边可以饱览繁忙的街道。
士多啤梨慕思都值得一试,中间有层饼,所以食落有层次感。
个圣诞dinner set 好似都唔错。