2022-08-27 83 浏览
又嚟介绍特色餐厅喇🥢!今日想介绍一样间唔中就会想食嘅嘢食😬,而佢就系车仔面啦🫢。我自己钟意车仔面嘅原因除咗因为有多款𩠌可以拣之外,就当然系因为价钱都相对地比较亲民🤑。今次就拣咗间位于筲箕湾嘅车仔面专门店食午餐,一齐嚟睇下我𠮶日叫咗啲咩食啦❤️。食物方面✌🏻#自选车仔面($43)首先想介绍嘅当然就系成餐嘅主角车仔面啦🤣,我今次就叫咗一个面底再加三款自选𩠌🫶🏻。讲下个面底先,其实我今次系第一次食车仔面嘅时候拣濑粉🤪,估唔到个效果都唔错,可以挂到个卤水汤底👍。至于自选𩠌𠮶方面,香滑斋个人认为都几有惊喜😗,因为佢同坊间嘅斋有少少分别,呢度嘅斋系上碟之前炸过嚟,所以都几有口感😎。卤水猪颈肉我都系喺餐厅先知原来系每日限定😋,食完都觉得佢系有呢个质素㗎🐖,猪颈肉唔会切得太薄,食嘅时候可以啖啖肉咁食🤤,另外卤水味真系十足😈。除咗卤水猪颈肉本身嘅味道,仲有我拣嘅卤水汤底🥰。最后就等我讲埋个超冧牛筋啦🐂,呢款小食同样系餐厅推介㗎🥳,所以已经吸引到我去叫。估唔到佢个牛筋真系煮得好冧🤩,同埋个色泽都好靓。我觉得绝对系必嗌嘅自选𩠌!#泰式无骨凤爪($22)之后要介绍嘅就系小食泰式无骨凤爪啦👾,我会叫呢个小食嘅原因
又嚟介绍特色餐厅喇🥢!

食物方面✌🏻
#自选车仔面($43)

#泰式无骨凤爪($22)
之后要介绍嘅就系小食泰式无骨凤爪啦👾,我会叫呢个小食嘅原因当然就系因为佢冇骨啦🤡。自问系一个懒人,平时出街食饭如果见到普通凤爪嘅话都唔会想嗌🤣。难得今次见到无骨凤爪就点都要叫嚟食下啦,讲返个味道先,我自己觉得凤爪酸酸辣辣几开胃。同埋佢作为一个凉拌小食,系呢啲天气食真系啱晒😇。加埋佢冇骨嘅呢个特色,真系加晒分😉。

#冻奶茶($13)
至于饮品方面我𠮶日就叫咗冻奶茶,餐厅标榜佢系用黑白淡奶👍。我自己觉得用黑白淡奶冲嘅奶茶系会香滑啲,所以点都有质素保证😊。

评分以🌕表示(满分为5)
环境:🌕🌕🌕🌕🌑
卖相:🌕🌕🌕🌕🌑