餐厅: 周記點心
资讯:

2020-07-12 712 浏览
听朋友讲这间点心好有心思,所以就算好远,都山长水远嚟食。我们大概4:30左右去到,这时餐厅没有人,餐厅比较细,坐位不多。一定要点嘅系「招牌芝麻虾多士 」四件多士都炸得香酥不油腻,夹著厚厚的虾胶,超丰富,加埋面头的白芝麻,口感香酥!「口水鸡」 味道香辣,但系可能雪鸡嘅关系,口感比较淋「红油抄手」云吞细细粒,一啖一粒,加上香辣嘅酱汁,口感丰富。「豉蒜炒尖椒🌶️」 豆豉蒜蓉酱味道很香浓,加上普通嘅青、红椒,即刻变得可口。「京川煎饺子🥟」 饺子好大只,馅料肉很多,很好入口仲有樽仔原味奶茶 ,好港式,有茶味。整体来讲周记点心既味道好,而且份量同用料上都觉得新鲜又足料!性价比高,确系用心之作。系好心思嘅小店

听朋友讲这间点心好有心思,所以就算好远,都山长水远嚟食。

一定要点嘅系「招牌芝麻虾多士 」

「口水鸡」 味道香辣,但系可能雪鸡嘅关系,口感比较淋

「京川煎饺子🥟」 饺子好大只,馅料肉很多,很好入口

仲有樽仔原味奶茶 ,好港式,有茶味。