2022-02-16
家乐坊对面不嬲都好多小食同茶饮店啱晒扫街😼今日同朋友系旺角行街口渴想买嘢饮,见到呢间试业期间全部都有8折优惠😱‼️抱住平平地嘅心态就同朋友一人一杯试吓😛法国日落 ($30) 系呢到嘅signature drink,店员话因为呢杯嘢饮要做一个渐层嘅效果所以冰度同甜度都系固定嘅,一拎到上手就见到个日落嘅渐层🌄饮落去有啲似lemonade,但平时啲lemonade 有时会酸到好难饮😵💫呢杯最底加咗啲士多啤梨,所以饮落去酸酸甜甜几开胃,同埋都容易入口👍🏻而且啖啖果肉,系几有特色得嚟又几好饮😋另一杯就嗌咗芝芝莓莓 ($30) 🧀大家都知我钟意饮奶盖呢杯真心几香而且奶盖份量都几多☺️底下饮落去似士多啤梨味奶昔,奶味会比较重,微糖都啱会太甜,饮落去都有啲士多啤梨籽食到🍓个人都几钟意饮😝总括嚟讲呢到嘅台式饮品几有心思,趁而家试业期间优惠一试无妨🤪
法国日落
芝芝莓莓