2017-12-08 65 浏览
餐厅开咗几个月,已经听到几个朋友介绍,又见到open rice 咁多好评!今日终于有机会嚟食啦木船个装修真系几靓,夜咗望入去以为自己睇紧灯饰入去前朋友仔眼利,望到有呢个苹果优惠贴纸,原来用苹果动个apps 就拎到木船嘅傻惠卷,show 比店员睇就轻松拎咗个9折优惠青木瓜沙律配料除咗常见嘅萝白、腰果、蕃茄之外仲有提子,一开头见到已经觉得几特别,食落口味道又几夹,一口连埋提子一齐口感仲好丰富睇得出餐厅几有心思,简单一道沙律都会用唔同嘅配料小食拼盘(细)拼盘一共有四款小食,每款两件,啱晒两个人分嚟食!炸物都炸得啱啱好,仲有两款酱,一款甜啲,另一个就系泰式辣酱!马拉盏炒通菜用咗好多配料去炒,好香好惹味!青咖喱带子意粉同朋友都好钟意呢个意粉,带子好大粒好多肉,味道虽然有啲辣,但我哋都食唔停口!配料除咗青豆,仲有无花果 好特别!饮品就叫咗椰青同埋泰公主!椰青都几大个同几甜。泰公主就系士多啤梨、苹果同青柠加埋,估唔到呢个组合又几好饮!!嘢饮嚟到放落底座仲识发光 好得意见到隔离枱叫咗好大个菠萝炒饭,下次要再嚟食

木船个装修真系几靓,夜咗望入去以为自己睇紧灯饰

青木瓜沙律
睇得出餐厅几有心思,简单一道沙律都会用唔同嘅配料

小食拼盘(细)

马拉盏炒通菜
用咗好多配料去炒,好香好惹味!

青咖喱带子意粉
配料除咗青豆,仲有无花果 好特别!

饮品就叫咗椰青同埋泰公主!椰青都几大个同几甜。

见到隔离枱叫咗好大个菠萝炒饭,下次要再嚟食

2017-12-07
  • 青叻喱带子意粉