假日最适合叹番个悠长嘅午餐🌤 今次揾到呢间西餐厅主打多国菜🗺️ 烹调手法好Modern 融合唔同菜既特色👍🏻 同老板倾咗两句 原来大厨系加拿大回流 学厨咗好多年 难怪西餐正宗得来又有点现代化的Twist🌏 今次坐左喺角落位置有两边落地窗感觉好开扬✨ Lunch 同Dinner 都好适合黎Chill Chill 😚⭐️ Daily Soup 🍲今日嘅餐汤系蕃茄汤🍅 浓郁程度同罐头完全唔同❤️ 用咗丰富嘅蕃茄同薯仔🥔加上香草既点缀 味道好开胃🌿⭐️ Salmon Noodle 🍣温泉蛋三文鱼同冷面既配搭有点日式的感觉🇯🇵口味清新得来蛋浆将各种食材融入在一起🍳清爽得来啱晒夏日食 ⭐️ Japanese Pork Loin 🥩烤焗过嘅猪扒好嫩滑 🔥 调味用咗松露白甘笋蓉🥕 带淡淡嘅甜味🤍 中和返偏浓嘅烧汁⭐️ Squid Tube 🦑呢度酿鱿鱼超有特色好Exotic😍 真系喺西班牙食过一样嘅菜式🇪🇸 鱿鱼筒里面养咗松子同菜 口感特别丰富🌰 加上龙虾汁超级鲜味 🦞⭐️ Tiramisu 🍰咖啡味浓又够晒Creamy 😜 特别加上开心果碎 超有意大利特色 🇮🇹⭐️ On The Spot Cafe Bar Res

Daily Soup

Squid Tube

⭐️ Squid Tube 🦑
Tiramisu

⭐️ Tiramisu 🍰

⭐️ On The Spot Cafe Bar Restaurant (天后)
📍 天后电气道68号金轮天地8楼
Daily Soup