2021-09-17
Beyond Coffee & Bar又一间耀华街嘅咖啡店,有别于依家大部份咖啡店嘅白色同木色格调,佢嘅门口好抢眼,深绿色配金色,入面就系水泥色配深绿色,佢嘅设计系方便可以挂上唔同嘅画作,而佢嘅理念希望系喺唔同嘅时候可以同唔同嘅人合作,展出唔同嘅作品,而最近就系同一个非牟利机构「扶康会」合作,而墙上就系挂上扶康会会员画嘅作品,所谓合作就系免费比佢哋挂上作品,迟啲仲会有义卖嘅时间,而咖啡店内亦摆放咗扶康会会员做嘅曲奇饼售卖,好欣赏佢哋系做生意之余,系希望尽小小嘅力可以帮助及回馈到社会👍🏻👍🏻👍🏻而我只系路过俾佢门面吸引,入咗去想食个早餐,而佢负责嘅人就好乐意好开心咁去分享佢哋嘅谂法,真心希望大家都会得闲去支持下佢哋,等佢哋都可以继续支持呢个社会唔同嘅阶层🥰因为早餐佢哋只买pastry, 试咗佢哋嘅1. Scone $35- 可以配jam或者cream cheese, 我今次拣咗cream cheese,传统英式scone配Cream cheese, 松化好味😋2. Black $42- 佢用哥伦比亚咖啡豆,比较nutty, 啱我口味👍🏻总括来讲,佢系我会再去嘅coffee shop,我亦
又一间耀华街嘅咖啡店,有别于依家大部份咖啡店嘅白色同木色格调,佢嘅门口好抢眼,深绿色配金色, 入面就系水泥色配深绿色,佢嘅设计系方便可以挂上唔同嘅画作,而佢嘅理念希望系喺唔同嘅时候可以同唔同嘅人合作,展出唔同嘅作品,而最近就系同一个非牟利机构「扶康会」合作,而墙上就系挂上扶康会会员画嘅作品,所谓合作就系免费比佢哋挂上作品,迟啲仲会有义卖嘅时间, 而咖啡店内亦摆放咗扶康会会员做嘅曲奇饼售卖,好欣赏佢哋系做生意之余,系希望尽小小嘅力可以帮助及回馈到社会👍🏻👍🏻👍🏻
因为早餐佢哋只买pastry, 试咗佢哋嘅
1. Scone $35
2. Black $42
- 佢用哥伦比亚咖啡豆,比较nutty, 啱我口味👍🏻
总括来讲,佢系我会再去嘅coffee shop,我亦见佢有一啲有气coffee好鬼靓😍下次一定要试吓