2019-09-23
近排食咗几间西餐都好高质素, 包括我今日介绍嘅呢一间位于新蒲岗. 其实餐厅喺正mikiki斜对面, 都几方便揾! 铺头里面唔算大有七八张枱, 入面装修舒适简洁, 很温暖的感觉. 店员的服务及态度非常好. 晚餐食物种类算多, 价钱百零都三百蚊不等一个餐.连樽水都加入薄荷叶及柠檬, 可见餐厅很有心思.加50蚊会有餐汤沙律同埋饮品, 今日嘅餐汤系洋葱汤, 不过唔系个个都钟意饮. 沙律用醋几好食, 非常开胃, 仲有西班牙火腿生食嗌咗个肉眼扒七成熟同埋海胆龙虾忌廉汁意粉, 可惜今日冇海胆转咗做大虾. 牛扒简直系必食推介, 虽然今日冇机会试威灵顿牛, 但系呢一个安格斯肉眼, 虽然七成熟但系都系外脆内嫩, 肉味十足加上烧香咗嘅脂肪, 简直一试回味, 仲有配原个烧蒜头, 正到爆. 至于嘅意粉, 分量就唔系咁大碟适合女士食用, 同样地大虾烧得好好食, 意粉龙虾汁又好香浓, 十分高质素. 完场突然有焦糖炖蛋送, 估佢唔到. 两个人食咗五百几蚊, 虽然唔平但系好高质素好好食!
连樽水都加入薄荷叶及柠檬, 可见餐厅很有心思.