2022-05-17
今日黎到九龙城嘅The Yell-Owl Seafood and Grill 食晚餐~环境舒适、干净,服务员嘅态度亦都好好👍🏻坐耐啲同朋友倾偈都觉得好舒服,好chill嘅一间西餐厅🥂澳洲顶级肉眼扒(10 oz)$228配菜:西兰花&薯条肉眼扒系七成熟,好juicy,肉质好靓,烤到两边都有焦香,入边又唔会太熟,火候控制得好好🔥配菜嘅薯条好厚身,外脆内软,都好饱肚!西兰花系用蒜蓉烤香,食完肉眼扒再食西兰花好清新,有解腻嘅作用🙈烧猪肋骨配自家制烧烤汁 $178配菜:杂菜沙律&芝士疯薯猪肋骨真系好大条,长过一把餐刀,上碟吓亲我🤣全条猪肋骨都烧得好均匀,成条肉质都肥瘦适中,几juicy。最正嘅系佢嘅烧烤汁调配得好好,唔会太咸,亦都可以增加咗肉嘅鲜味!芝士疯薯入面仲配有几条番薯条,钟意食薯条嘅我真系好钟意呢个配搭!另外,杂菜沙律淋上黑醋汁,沙律菜新鲜爽口,又系有解腻嘅作用🤩虾膏蟹肉车厘茄扁意粉 $168好高质嘅意粉,真心要一赞,好鲜味同多汁!虾膏味浓郁,同埋有碎碎嘅蟹肉,口感丰富,下次去一定会encore 嘅意粉🙈💕The passion yell $58热情果酸酸甜甜嘅味道好吸引,食完肉之后饮番
澳洲顶级肉眼扒(10 oz)$228
配菜:西兰花&薯条
烧猪肋骨配自家制烧烤汁 $178
配菜:杂菜沙律&芝士疯薯
虾膏蟹肉车厘茄扁意粉 $168
The passion yell $58
热情果酸酸甜甜嘅味道好吸引,食完肉之后饮番啖真系好fresh,令人继续有食欲!佢入边有两片热情果、菠萝汁、柠檬汁,钟意酸酸甜甜嘅我对呢杯野毫无抵抗力😌
意大利芝士饼 $48
cheese cake上层系芝士忌廉嘅味道,偏软身,很顺滑,食完冇咩负担感🤪下层系消化饼饼底,食完正餐食呢个甜品收尾都唔会觉得好heavy~