2023-10-11
已经好耐无去过大角咀 知道个边大部分楼宇都重建紧😌 自从有左利奥坊 吾少新既餐厅商舖都进驻左系附近 呢间门面以蓝色行型格路线既 就系其中之一🍴✨餐厅既装修非常有格调 一入门口就见到一排满满既酒柜🍾 来自世界各地嘅酒呢到都有 岩哂一班酒鬼们🍻 而餐厅最特别之处仲有VIP Room 岩哂一大班朋友开Party🎊时令生蚝 $时价见到有时令生蚝即刻心心眼😍 当晚有六款来自吾同国家既生蚝🦪 我地嗌左最常食既Gillardeau No.4 仲嗌左Woodstone No.0 入口有好fresh既海水味 而且蚝味够浓🤤 另外再嗌左Ostra Regal No.2 呢款肉质肥美甘甜 带海水味 层次丰富😋法式龙虾汤 $68龙虾汤既精髓系以龙虾壳炒制而熬汤 再经过多重既工序先做到味道浓缩再浓缩 口感顺滑 香味十足🦞松露蘑菇汤 $68黑松露既香气同蘑菇系绝配 入口香滑浓郁 味道鲜美🍄美国牛肉他他配鹌鹑蛋 $168生牛肉他他上枱已mix左洋葱酸瓜等配料 配埋鹌鹑蛋 再拌匀后 口感更香滑🐮蛏子王海胆意大利饭 $168西餐真系比较少见到蛏子 但蛏子够大只而且又新鲜🤤 Rissto口感系半生熟 配埋海胆 每一粒
呢间门面以蓝色行型格路线既 [Cobalt] 就系其中之一🍴✨
时令生蚝 $时价
法式龙虾汤 $68
松露蘑菇汤 $68
黑松露既香气同蘑菇系绝配 入口香滑浓郁 味道鲜美🍄
美国牛肉他他配鹌鹑蛋 $168
蛏子王海胆意大利饭 $168
西餐真系比较少见到蛏子 但蛏子够大只而且又新鲜🤤 Rissto口感系半生熟 配埋海胆 每一粒饭都浸系海胆汁中 鲜甜味美 好幸福🥰
香煎鹅肝牛肝菌阔蛋面 $158
大大件既鹅肝煎到外层十分香口 中间仍然嫩滑😌 牛肝菌入口味道超浓郁 而阔蛋面烟韧又有咬口 蛋味亦算浓郁🍝
食完西餐既main 一定要有甜品收尾😆 我地最后再食埋心太软🍫 $68 同 传统法式焦糖布甸🍮 $68 两款甜品摆盘都好靓 呢个价钱黎讲 物超所值👍🏻