2017-02-22 252 浏览
今日系老公既周年纪念日,唔想系酒店食贵嘢,都唔想食BUFFET,睇饮食男女见过呢一间餐厅几有情调,就出左黎铜锣湾食。餐厅原来地舖系酒吧楼上系餐厅,座位好宽敞,最钟意坐梳化位,仲有主题GREEN WALL,我同老公坐4人梳化卡位,自成一角。Dinner Set 既选择都算系多,有6款套餐,我好钟意食鱼,唔洗谂叫左银鳕鱼配柠檬牛油忌廉汁,点知无银鳕鱼,改左三文鱼扒。老公就我唔食牛,叫左德国烧猪仔骨。餐汤系好浓既蘑菇汤,好正,一d都唔同罐头果d,好好味。凯撒沙律都唔错,蔬菜新鲜,面包又够脆,份量刚刚好。小食叫左个鹅肝多士,我就无食,系老公指定要食,佢话几好食。主菜: 德国烧猪仔骨我自己非常满意,肉质鲜嫩多汁,肥瘦均匀,好有咬感,劲好食,薯条都好好味,外脆内软,外面仲有少少香料加左,有少少似SHAKESHAKE 薯条既效果。三文鱼扒配柠檬牛油忌廉汁三文鱼扒好滑,同我平时食既差好远,多好多汁,如果系银鳕鱼会更好。柠檬牛油忌廉汁配三文鱼令人更开胃,我仲拎左黎点薯条。甜品系乳酪雪糕,估佢唔到咁大个,呢一款系奶味比较重既,但都好好味,食完就真系超级饱。饮品我饮THE NEIGHBOR,比想像中好好多,
蘑菇汤
餐汤系好浓既蘑菇汤,好正,一d都唔同罐头果d,好好味。
凯撒沙律都唔错,蔬菜新鲜,面包又够脆,份量刚刚好。
小食叫左个鹅肝多士,我就无食,系老公指定要食,佢话几好食。
德国烧猪仔骨
主菜: 德国烧猪仔骨

SHAKE 薯条既效果。
三文鱼扒配柠檬牛油忌廉汁
饮品我饮THE NEIGHBOR,比想像中好好多,无咩人工香料既味道,都几重生果味。
2017-02-19
庆祝纪念