2023-08-10
每次听到西班牙餐厅,第一时间一定系谂起「西!班!牙!炒!饭!」但系而家介绍呢间餐厅系西班牙fusion菜,除咗西班牙菜外,有泰式、日式、西式⋯等等多国菜食,只是主打西班牙菜啫🤭Cold Dish西班牙八爪鱼沙律🇪🇸🐙🥗小妹真系好钟意食八爪鱼😍吾知系咪因为经过慢煮处理,八爪鱼口感岩岩好,沙律菜底连同番茄仔配埋沙律醋,清新开胃👍🏻Tapas西班牙马德里肉丸呢款其实系西班牙家庭式料理嚟,通常都用牛肉碎x猪肉碎制成,但系在Mose mozz既肉丸口感食落爽口似鸡肉丸,只味劲似我在台中旅行食到的「义式香草鸡肉肠」。最赞的是番茄酱底调味好好食😋SnacksMOZZ黑松露酱薯条🍟新鲜热辣辣、抵食夹大份!好符合呢间餐厅混合酒吧嘅地方,原本都以为两个女仔实食吾晒😂😂点知到尾食晒😄只可惜黑松露酱吾够味😣斋食到蛋黄酱味咋⋯⋯Main西班牙蒜油海鲜意粉🍝好好食既意粉,蒜油好香,拌意粉软硬适中🤩有3款海鲜:青口、蚬肉、鲜虾,每款3件😚我仲话呢碟意粉适合3人食😆😆,不过食到尾海鲜出水,令到碟意粉临尾好多水🥲除左美食外,当然唔少得饮品啦Cocktail Siesta 有荔枝、热情果同Gin,系一杯好清新嘅鸡尾酒🍹可
Cold Dish
西班牙八爪鱼沙律🇪🇸🐙🥗
Tapas
西班牙马德里肉丸
Snacks
MOZZ黑松露酱薯条🍟
Main
西班牙蒜油海鲜意粉🍝
除左美食外,当然唔少得饮品啦
Cocktail
Siesta 有荔枝、热情果同Gin,系一杯好清新嘅鸡尾酒🍹可能系接骨木花,饮落好香,未试过饮到一杯咁好味嘅cocktail架,加上个人最近工作疲累,饮到杯靓野令到自己好放松🩷🩷
Mochtail
Peach Tree 🍑 🌳
等于水蜜桃柠檬薄荷茶,渐层真系好靓,饮落薄荷味重左啲,我都吾想但真系好似漱口水😂😂
除左食嘢饮野,环境都好重要❗️店内有靓靓壁画,而且环境仲好有情调,适合情侣、朋友嚟吹吹水😏