2023-02-18
行街行到攰攰地,揾个地方坐低饮杯嘢医下肚🍸~呢条街都有好几间bar,嚟咗呢间比较有情调而且装修好简约工业风嘅~佢嘅饮品menu真系好多选择😍,由红白酒到tequila~仲有各式cocktail,mocktail,实有一款啱饮🍷~我就拣咗红豆,因为我喜欢比较甜嘅嘢,又钟意有茶味🍵~呢杯cocktail面头嘅白色粉系蛋白粉🥚~据调酒师讲,系想做返和菓子外层嘅白色粉末嘅效果~超爱和菓子嘅我完全系秒懂🙌!就系有茶味又有红豆馅嘅草饼嘅感觉,但系又唔会俾甜味抢走晒啲Vodka酒味🍶~我个人非常喜欢,女仔都应该觉得好易入口~另一半喜欢清爽啲嘅就拣咗East Side~用咗Gin酒加上薄荷同青瓜🥒~其实感觉就似mojito,清清爽爽嘅🌱~净系饮酒会醉,所以呢度都有啲嘢食,不过选择就唔多~比较多人叫呢个日式前菜拼盘🍱,贪佢乜都有啲,而且好啱送酒添!我喜欢佢嘅鸡泡鱼干🐡,够咬口又够香~不过最特别系酒盗芝士,因为佢嘅酒盗又咸又鲜,初时以为系鱿鱼🦑,但原来系吞拿鱼肝🐟!不过食落口完全唔腥,烟烟韧韧~不过就系会比较咸,所以先叫酒盗,因为等你饮多几杯🥃🥃🥃饿底可以试下呢个意大利云吞🥟,一上台好香松露味🍄~而佢哋嘅
佢嘅饮品menu真系好多选择😍,由红白酒到tequila~
我就拣咗红豆,因为我喜欢比较甜嘅嘢,又钟意有茶味🍵~
呢杯cocktail面头嘅白色粉系蛋白粉🥚~
据调酒师讲,系想做返和菓子外层嘅白色粉末嘅效果~
超爱和菓子嘅我完全系秒懂🙌!
我个人非常喜欢,女仔都应该觉得好易入口~
另一半喜欢清爽啲嘅就拣咗East Side~
用咗Gin酒加上薄荷同青瓜🥒~
其实感觉就似mojito,清清爽爽嘅🌱~
净系饮酒会醉,所以呢度都有啲嘢食,不过选择就唔多~
我喜欢佢嘅鸡泡鱼干🐡,够咬口又够香~
不过食落口完全唔腥,烟烟韧韧~
不过就系会比较咸,所以先叫酒盗,因为等你饮多几杯🥃🥃🥃
饿底可以试下呢个意大利云吞🥟,一上台好香松露味🍄~
而佢哋嘅意大利云吞比较细粒,一啖一粒唔怕整污糟,酱汁够丰富亦够香~
另一半去边都要叫薯条🍟,但见到呢个避风塘版本,连我都想试~
薯条新鲜炸起,上面仲有好多金蒜🧄同埋辣椒干🌶,真系好有避风塘风味!
啲薯条唔算辣,比较适合唔想食辣嘅朋友,不过啲金蒜就黐唔实落薯条度,要另外再放入口~
鸡翼味道好够🐔,而且拆咗单骨真系好方便食~
一口芝士入面软软地🧀,加上咗七味粉带啲辣味更惹味~
呢度嘅cocktail真系好出色👍!
如果太花多眼乱唔知饮咩好,问下调酒师就一定有好推介~
而且呢度食物质素都唔错,仲好细心令啲嘢食好方便食,同埋好适合送酒🍻~
下次想饮cocktail,或者同另一半拍下拖,都会想嚟呢度~