2021-10-25 43 浏览
今晚同男朋友打算揾个有情调嘅地方拍下拖,之前朋友介绍呢间餐厅嘅室外位置几唔错,而且最近天气凉凉地坐出面都应该会几舒服,所以就嚟咗呢度啦。一出lift门口已经好暗,揾咗一阵个门口先入到去,果然够晒情调🤣🤣 大家上到去转右直行就会揾到入口。好难得有餐厅会有秋千位,我就梗系要坐下啦,餐厅嘅楼层都唔矮,所以居高临下既景观好正。嚟到呢啲地方必然要叫杯Cocktail 㗎啦,我叫咗杯the firmament卖相唔错,但系钟意饮甜Cocktail嘅我就觉得唔够甜啦,如果多少少果汁嘅味道就好啦。前菜叫咗纪之川海胆吐司,海胆配吐司一啖可以食晒,一啖就可以食到丰富嘅口感,吐司几松软,海胆够新鲜唔会有腥味。另一份小食叫咗韩式炸鸡配辣酱及蛋黄酱,炸鸡件份量唔少,食落几香口,仲可以配埋泡菜同唔同酱汁食。主菜叫咗香烤M5澳洲和牛(300g),我本人就唔系咁钟意食牛嘅因为成日觉得好难咬,但男朋友中意食所以就试吓佢啦。好彩呢度嘅M5澳洲和牛有水准,食得出系和牛嘅质素,有牛味之余亦都好容易咬,够juicy多汁,唔使点酱都已经好食。另一份主菜叫咗特浓芝士意式火腿忌廉蚬壳粉,唔多餐厅有得食蚬壳粉,所以我觉得都好特别,蚬壳

另一份主菜叫咗特浓芝士意式火腿忌廉蚬壳粉
,唔多餐厅有得食蚬壳粉,所以我觉得都好特别,蚬壳粉嘅形状令到佢好挂汁,食到好creamy,虽然份量唔算好多但系都足够饱肚嘅。

呢度真系好适合情侣拍拖,望住呢一个景观无论食啲咩都会觉得更加好味,推荐情侣过嚟一定要坐户外,真系好chill。