2017-08-27 536 浏览
同朋友行街发现太古城又新开左个food court,行到入去仲见到间好有风格既越南餐厅😍入面装潢好有情调,每张枱仲放左个小蜡蜡,一改一般越南餐厅比人既印象!食物方面,我地叫左个香芒红菜头纸米卷☝🏻,图中可见绝对唔马虎,好足料👍🏻佢地既米纸一啲都唔黏,馅料配搭得宜😊红菜头、粉丝同红萝卜丝本身都无咩味,但加上香甜既芒果,口感就变得丰富啦😊佢个酱有点似千岛酱加芒果酱既味道,同个米纸卷既味好夹,好fresh❤️依个焦糖烧猪肉饼捞檬,同外面食开既有少少唔同,檬粉份量够多,猪肉饼嘅肉质松软,所以都几好食😊至于依个青咖喱酱炸鸡,就令我有啲失望啦。好食嘅位系个咖喱汁够辣够香,同埋鸡肉肉质好嫩😋但系佢嘅炸粉好多好厚,一咬落去仲会成口油😫餐牌详情如下👇🏻