2016-11-15
SIMPLYLIFE CAFE系将军澳区新开张,初时日日都大排长龙,终于等到人气丢淡后, 夜晚6点半时去到餐厅,大约10分钟就可以入座,餐厅既情调好好, 每枱都点晒蜡烛咁,同情人去气氛一流 虽然SIMPLYLIFE系好多地方都有分店, 但今次系我第一次食,餐厅价钱都偏贵, 见唔算好肚饿, 就同男朋友点左一客意粉同一客汉堡,再加$30要左餐汤同餐饮首先黎左餐汤, 一般既味道, 冇咩太大惊喜之后到餐包, 系法包黎既,偏硬, 我唔系太喜欢, 比较钟意一般西餐厅软熟既餐包今日既冰茶款系橙茶, 依杯有惊喜,我平时都算系柠檬茶SUPER FANS, 第一次饮橙茶,原来橙同红茶都一样好夹, 味道好FRESH!之后主菜黎喇, 系车打芝士烟肉牛肉汉堡($118),百零蚊既价钱, 份量都偏细,块牛肉都几好味既, 够厚, 咬落去亦有肉汁,但整体都系一般, 唔值得依个价钱,算系CAFE既皇牌菜黎讲, 认真有D失望!之后意粉都黎左喇, 系慢煮红酒肉碎手制阔条面 ($108),份量一样系偏细, 但味道唔错,意粉既汁好特别, 唔系出面餐厅食到既红酒汁, 肉碎既味都好香,夹埋D芝士碎同蘑菇粒, 值得一赞!最后加左个蛋
初时日日都大排长龙,
终于等到人气丢淡后, 夜晚6点半时去到餐厅,
大约10分钟就可以入座,
餐厅既情调好好, 每枱都点晒蜡烛咁,
同情人去气氛一流
再加$30要左餐汤同餐饮
偏硬, 我唔系太喜欢, 比较钟意一般西餐厅软熟既餐包
我平时都算系柠檬茶SUPER FANS, 第一次饮橙茶,
原来橙同红茶都一样好夹, 味道好FRESH!
车打芝士烟肉牛肉汉堡
百零蚊既价钱, 份量都偏细,
块牛肉都几好味既, 够厚, 咬落去亦有肉汁,
但整体都系一般, 唔值得依个价钱,
算系CAFE既皇牌菜黎讲, 认真有D失望!
慢煮红酒肉碎手制阔条面
份量一样系偏细, 但味道唔错,
夹埋D芝士碎同蘑菇粒, 值得一赞!
焦糖云呢拿蛋糕
焦糖同云呢拿味几夹,
唔会太甜, 慕丝口感松软, 不错!
但整体来讲, 感觉十分一般,
如果在将军澳区食西餐, 我宁愿上多一层去附近既BEANS CAFE吧!