2019-05-13 108 浏览
餐系尖沙咀港威商场(海旁), 几有情调,几有feel.坐得舒服之余又望到过海.泰国菜大多数主打酸、辣、咸、甜、苦等五味为主,加上香料配菜种类繁多,令人无论在舌尖上还是心灵上都得到很大的满足感。咖喱我地选择左一个比较特别的, 「香浓马沙文咖喱牛腩」+小食拼盘 ($168)咖喱牛腩:牛腩非常好味, 好大件, 好足料, 充满住牛肉既独有牛香味, 而最正既系佢加左紫蕃薯, 而唔系用普通既薯仔, 感觉个层次又再提升左一级! 小食拼盘:  好多野, 有泰式沙嗲鸡串、泰式沙嗲猪肉串、蓝象炸虾饼、好似炸云吞既「脆皮青咖喱黄金包」每一样都细细件, 有两件, 可以试多几种唔同既野食吖嘛! 最啱我地呢啲唔系食得超多野但又心大心细想试多几款唔同野食既人! 个串烧其实系有两种酱汁, 比你任君选择, 有沙嗲汁, 又有甜酸鸡酱,
咖喱牛腩:
小食拼盘: