2018-08-27
今次黎左呢间系中环既楼上舖,同女友庆祝我地既anniversary, book既时候睇open rice见佢D相同卖相都唔错,所以一试,去到都无令人失望,首先系个装修都颇有情调,淡黄色既灯光,cozy既环境,加上咁岩个日落雨,我地坐系窗边,好似去左英伦咁既感觉。只系当日人比较多,嘈左少少但都仲可接受。食物方面,可能系因为楼上舖关系,价钱系中环黎讲一D都唔算贵。因为时间早唔算肚饿,我地叫左唔多野,一个沙律、一个汤同一个risotto。沙律方面好有惊喜,我地叫左个烧带子柚子沙律。带子一开二烧到岩岩好,配上清新既新鲜柚子,同少少醋,好Refresh好开胃。汤方面我地叫左个黑松露杂菌忌廉汤,忌廉打到岩岩好,好Creamy得黎又不失黑松露既香味,差D想叫多个!因为我地两个都好钟意黑松露,所以risotto叫左个香煎鹅肝黑松露杂菌意大利饭,我欣赏佢既鹅肝煎得够香,虽然我唔识分究竟佢系鸭定鹅,但果浸油香依家都仲记忆犹新,配上杂菌忌廉汁中和番,实在系岩岩好。总结黎讲我好对呢间餐厅十分满意,高度推荐!!!
总结黎讲我好对呢间餐厅十分满意,高度推荐!!!