2017-10-04 140 浏览
今日放假就黎到尖沙咀行下街,中午约左老公食lunch,就系附近睇下有咩好食啦,行到棉登径附近见到有间餐厅好有情调,环境又好似好舒适咁,就决定同老公入去食哩间啦,餐厅名字叫Dabyida Restaurant and Bar位于尖沙咀棉登径5-6号舖地下,见到佢个lunch set都几抵,仲有个沙律bar可以任夹,最紧要系环境舒服,食得开心又坐得舒适.环境好舒服丫我都觉得有时餐牌唔洗太多选择,因为太多选择,真系会有选择困难症,哈哈!点好餐后就可以先去夹沙律同甜品食住先啦,正丫,我最爱就系沙律菜.HAM好好味丫,沙律菜都好新鲜丫,蛋糕又系我最我!先黎个餐汤,好好饮丫,系椰菜花汤,味道好浓郁,大爱!个餐包唔知系咪自家制,口感好特别丫,面包好软熟丫我叫左个巴马火腿磨茹意大利饭,个酱汁调制得好入味,又唔会太过浓郁,味道刚刚好,我觉得食意大利饭就主要系个饭,要软硬度适中真系好难,但哩个饭真系刚刚好,连老公都大赞好味!老公就点左个酥炸黑毛猪,我都系第一次食黑毛猪,口感有D似鸡排咁,个酱汁好特别,好味咖啡好香浓丫。
环境好舒服丫

HAM好好味丫,沙律菜都好新鲜丫,蛋糕又系我最我!
先黎个餐汤,好好饮丫,系椰菜花汤,味道好浓郁,大爱!
个餐包唔知系咪自家制,口感好特别丫,面包好软熟丫

咖啡好香浓丫。
午餐