2022-11-23
观塘高质德国餐厅🥰February👍🏻位于观塘骏业街海日升中心嘅February,系一间食物高质,装修好靓嘅餐厅!好钟意佢里面嘅土耳其灯🥰,好有气氛,但又唔会太暗,或者太嘈。佢嘅椅都坐得好舒服,空间阔落,唔使惊听到其他人讲嘢,或者我哋倾偈会有其他人听到。首先环境会比满分。食物层面都好高质:💕美国顶级牛小排 $258话就话牛小排,但其实好大块,我同朋友一人一半,再可以切成五六块薄片牛肉。呢次嗌咗大约五成熟,肉汁满满,啖啖牛肉香味,唔会韧,而且无筋,非常好食。有红菜头汁、黑醋、牛肉汁等等调味,配菜有炸冬菇、翠玉瓜、南瓜同埋秋葵,非常丰富。💕三文鱼籽大虾明太子意大面 $158洒满咗三文鱼籽,好Creamy嘅明太子酱,加上弹牙嘅大虾,好好食,份量都好足够。💕忌薕煮蓝青口配薯条 $108呢个青口又系劲好食,应该大约有二十几粒,每粒都好入味,个酱汁好食到会可以就咁饮,如果加少少鸡汤,个酱汁就会变做好好饮嘅忌廉汤。薯条都炸得好香口🥲🥲,正啊!
食物层面都好高质:
💕美国顶级牛小排 $258