2015-01-14
是日约左姊妹们去沙田shopping,经过一田时,见到有人系度派传单,谂住拎完就闪,点知俾侍应游说到我地去食!无妨,反正都要食lunch!!😃😃讲返野食先,佢地做紧半自助午餐,价钱以酒店黎讲平啊~最紧要佢有折扣!P.S.本小姐系贪心,呵呵😉😉😉出面有六款沙律,六款甜品,有汤有糖水,主菜自己拣,我地有四个人,基本上系试哂当日d主菜咁滞,哈哈!!当日系蕃茄忌廉汤,本小姐不嬲都唔饮,所以冇饮到,但姊妹们都话唔错!!!沙律方面,有菜有蕃茄仔有生果沙律,一般既沙律,至于甜品~~有我至爱既炖蛋啊,我二话不说即系食左两杯先,好好味啊!!!👍👍👍👍食到咁上下,我地d主菜就到喇,我地系share 黎食,有印尼炒饭,千层面,日式牛肉饭同埋烧春鸡,份量唔细,good!!!!讲返主菜,印尼炒饭有只大虾,蛋啊,串烧,味道不错,串烧多汁,大虾爽口!千层面系素黎既,以为冇肉既面会唔好食(姊妹坚持要试!!!),点知唔系㖞,几好味啊,入面有菇啊瓜啊,估唔到味道好夹,呢个有惊喜!😆😆至于春鸡,个汁好好味,好开胃,配埋只春鸡,好食!牛肉饭就normal ,唔算特别,但系用珍珠米,诚意一流,最起码唔会话日式但俾普通米!整体黎
讲返主菜,印尼炒饭有只大虾,蛋啊,串烧,味道不错,串烧多汁,大虾爽口!千层面系素黎既,以为冇肉既面会唔好食(姊妹坚持要试!!!),点知唔系㖞,几好味啊,入面有菇啊瓜啊,估唔到味道好夹,呢个有惊喜!😆😆至于春鸡,个汁好好味,好开胃,配埋只春鸡,好食!牛肉饭就normal ,唔算特别,但系用珍珠米,诚意一流,最起码唔会话日式但俾普通米!整体黎讲,好食,份量足够,因为出面既沙律同甜品系任食,有问过侍应,佢地话主菜牌会轮流换,当日每人价钱都系120左右,抵啊,有梳化坐,服务又好,我地坐到成3点几先走人呢,因为撑住个肚,真系要抖下先可以去shopping呢!!!
十分满足既一餐!!!!😄😄😄😄
题外话/补充资料:
会再黎试下其他餐牌!!!