2021-09-08 49 浏览
今日同朋友到SOHO食个weekend lunch,见到呢间餐厅环境都几好,就决定Walk in入去!入到餐厅,先发觉原来佢仲有一个户外用餐区,喺𠮶度饮番杯啤酒都几Chill!呢度嘅set lunch都几多选择,价钱有$88至到$258,我同朋友拣咗两个set之后都决定加钱要咗个鲜蚬周打汤同埋最重要嘅咖啡啦!🍡Latte & Cappuccino 呢度嘅咖啡味都几浓,啱晒我呢啲钟意饮咖啡人士!🍡Joy House Starters两个set lunch都包咗新鲜沙律同餐包,沙律菜好新鲜,餐包食落有香草味,而且好脆!🍡鲜蚬周打汤个汤真系好足料,见到好多蚬!🍡烤纽西兰特级肉眼扒HK$258好香牛味,带有黑椒味,虽然叫左5成熟,但感觉有啲似7成🥲好彩既系肉质都好粉嫩同埋有弹性!配菜则有薯仔同茄子,薯菜外表好脆,但内里好软熟! 🍡轻煎三文鱼扒HK$188沙律菜食到甜甜地,点知原来系香灯同西柚😍,食到好香嘅香橙味,感觉好清新!三文鱼亦都系劲正,三文鱼外皮煎到脆卜卜,但肉汁超级滑嫩,完全做到外脆内嫩嘅口感!

🍡Latte & Cappuccino

呢度嘅咖啡味都几浓,啱晒我呢啲钟意饮咖啡人士!

🍡Joy House Starters

🍡鲜蚬周打汤
个汤真系好足料,见到好多蚬!

🍡烤纽西兰特级肉眼扒HK$258

配菜则有薯仔同茄子,薯菜外表好脆,但内里好软熟!

🍡轻煎三文鱼扒HK$188