2023-07-16
同朋友行街🛍经过见到𝟐人餐做紧优惠👯♀️做紧特价梗系要食啦🥢餐厅布置到好似日本咁🇯🇵,好多打卡位📸不过个𝐒𝐞𝐭太丰富,挂住影野食🍣冇乜影环境🫣~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 👯♀️ 𝟐人前 (原价$2088) 👯♀️(*已问店员𝟐人餐𝟐𝟎%𝐎𝐟𝐟优惠🈹做到𝟑𝟏𝐉𝐮𝐥𝐲𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐖𝐚𝐥𝐤 𝐢𝐧都有嫁).▪云丹沙律杯用左冰底长碟上,玻璃杯上再放另𝟏个玻璃容器🫙上层海胆 • 带子 • 三文鱼籽,下层醋汁沙律菜。🥗.▪龙虾𝟑点刺身 龙虾拆完肉,个壳成只放番系到,好霸气🦞好新鲜,望到龙虾肉透透地💎,食落绵绵中带少少爽脆,劲鲜甜😙平时煮熟食,原条起肉食几啖就冇,做刺身一旧旧好似食极都仲有咁😝旁边仲有𝟒片厚切刺身(深海池鱼 • 油甘鱼)🐟.(店员会帮手烧 🙇🏻♀️)▪味噌蟹甲罗 蟹膏 • 蟹肉 • 蟹籽 • 鹌鹑蛋,搅搅搅🥣食落浓郁,唔会过咸😍,另有青瓜丝可配住食🥒▪浜烧盛合蚝🦪 : 好鲜好𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲💦 • 淡淡海水味🌊扇贝 : 切左粒方便我地食🍴.▪极上寿司盛合𝟔件唔同款,最正梗系海胆军舰啦🧡另外三文鱼籽 • 炙烧左右鱼裙边都唔错🍣.▪海鲜天妇罗(蚝
同朋友行街🛍经过见到𝟐人餐做紧优惠👯♀️
做紧特价梗系要食啦🥢
餐厅布置到好似日本咁🇯🇵,好多打卡位📸
不过个𝐒𝐞𝐭太丰富,挂住影野食🍣冇乜影环境🫣
👯♀️ 𝟐人前 (原价$2088) 👯♀️
▪云丹沙律杯
用左冰底长碟上,玻璃杯上再放另𝟏个玻璃容器🫙
上层海胆 • 带子 • 三文鱼籽,下层醋汁沙律菜。🥗
▪龙虾𝟑点刺身
龙虾拆完肉,个壳成只放番系到,好霸气🦞
好新鲜,望到龙虾肉透透地💎,食落绵绵中带少少爽脆,劲鲜甜😙
旁边仲有𝟒片厚切刺身(深海池鱼 • 油甘鱼)🐟
(店员会帮手烧 🙇🏻♀️)
▪味噌蟹甲罗
蟹膏 • 蟹肉 • 蟹籽 • 鹌鹑蛋,搅搅搅🥣
食落浓郁,唔会过咸😍,另有青瓜丝可配住食🥒
▪浜烧盛合
蚝🦪 : 好鲜好𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲💦 • 淡淡海水味🌊
扇贝 : 切左粒方便我地食🍴
▪极上寿司盛合
𝟔件唔同款,最正梗系海胆军舰啦🧡
另外三文鱼籽 • 炙烧左右鱼裙边都唔错🍣
▪海鲜天妇罗
(蚝 • 虾 • 鱿鱼 • 白身鱼)
平时最钟意炸虾🍤,但今次最推介系只胀卜卜既蚝,炸完都𝐊𝐞𝐞𝐩到有汁💦
炸粉层薄薄,除左海鲜外, 仲有南瓜🎃 • 茄子🍆 • 超甜蕃薯🍠
▪鹿儿岛A4和牛锅
𝟐大片和牛🐃,虽然只系𝐀𝟒,但食落牛味都非常浓郁🥩(*记得轻轻渌一渌好啦)
寿起烧汤锅,有齐豆腐 • 日本葛粉 • 金菇 • 蔬菜🥬
▪甜蜜小丸子
加左金箔既丸子✨配甜甜既红豆粒粒🫘
套餐冇跟野饮,我地另外散嗌左🍹
▪芒果乳酸 ($78)
▪白桃梳打 ($78)
🔺以上套餐💁🏻♀️需正价加𝟏𝟎% 服务费
🔺餐厅由𝟑𝟎年料理经验师傅主理👨🏻🍳
🔺鱼材每日由🇯🇵日本直送到港,一定新鲜🐟