2018-08-26 1470 浏览
先生知我钟意食甜品,所以系湾仔买左两件蛋糕俾我。平时食开朱古力,今次试新野,食左个红莓挞和红莓白朱古力摩士蛋糕。外型和味道可媲美TONY WONG,不过价钱都一样贵,要$50件。虽然第二日先食,但红莓挞个底仍然好香脆,红莓略酸,不过夹埋中间既馅和批底,味道就平衡返,而且口感清新而不腻。至于红莓白朱古力摩士蛋糕就较逊色,个底朱古力脆脆可能放左一日,所以淋哂唔脆,而且有d韧,红莓摩士稍酸,白朱古力太少所以不能平衡酸味。最唔满意既系蛋糕要$50件,但竟然无冰包😡😡,由湾仔拎到东涌已经唔冻变左室温,令我无得即刻食😖,但第二日食口感已经差好远。建议一定要堂食和即日食,否则绝对糟蹋了件蛋糕。

2018-08-24
外卖自取
$50 (其他)