2021-11-22
如果选一样最喜爱既孤精餐,米线一定系我首选,有好几间米线我都会经常食,贵香园就系其中一间,而钟意贵香园其中一个最大原因就系班阿姐就算几忙都好,都唔会黑面或冇耐性,叫做质素中上亦算有服务既一间,其他几间都好食但要睇人脸色或被追赶或躺著也中X吧,如果你睇唔开真系随时背脊骨落,哈哈,但我化左所以冇野,如果你系米线爱好者应该明我讲咩既!言归正传,我系好食得辣既,但贵香园反而我只会食中/大中,因为试过大辣d汤就会太浓,辣味盖过左香味,中/中上就岩岩好。今次选左酸辣小锅米线,配料选肥牛、菜心走九走芽多青,一上台碗米线系热到出烟,食小锅米线一定系食现煮,而且贵香园d汤同米线我觉得系有“融合”到,米线有吸到汤既味,肉碎酸菜系一齐煮,次次我都饮左8成既汤但冇口渴,证明贵香园算冇咩味精,但大部分配料好明显系先预备好,煮好左米线再放上去,呢方面系有点失色既,因为有时配料唔系好够热。环境方面其实就少少迫既,但选择得食米线多数都食完就走,冇咩大问题,衞生我觉得算唔错,起码有胶筒笠住d筷子,间铺都起码10几年,少少残旧系正常。最欣赏收银果个阿姐,睇场派筹做到冇停,但佢点辛苦点忙都好客气,想开开心心食碗高质米线,贵
言归正传,我系好食得辣既,但贵香园反而我只会食中/大中,因为试过大辣d汤就会太浓,辣味盖过左香味,中/中上就岩岩好。今次选左酸辣小锅米线,配料选肥牛、菜心走九走芽多青,一上台碗米线系热到出烟,食小锅米线一定系食现煮,而且贵香园d汤同米线我觉得系有“融合”到,米线有吸到汤既味,肉碎酸菜系一齐煮,次次我都饮左8成既汤但冇口渴,证明贵香园算冇咩味精,但大部分配料好明显系先预备好,煮好左米线再放上去,呢方面系有点失色既,因为有时配料唔系好够热。环境方面其实就少少迫既,但选择得食米线多数都食完就走,冇咩大问题,衞生我觉得算唔错,起码有胶筒笠住d筷子,间铺都起码10几年,少少残旧系正常。最欣赏收银果个阿姐,睇场派筹做到冇停,但佢点辛苦点忙都好客气,想开开心心食碗高质米线,贵香园系首选!