2017-04-17
出街食日式放题的话,我最钟意揾埋一大班朋友!划食物纸时通常好嘈好兴奋,好气氛又好开心❣️今晚同朋友黎呢间「三禾」都不错,book枱时说希望有角落的位置唔会嘈到其他人,店员说会尽量安排,点知黎真系安排到有独立房间呀!😱咁我地班友嘈到拆天都唔驶惊嘈住人啦!😂😂😂原来放题有个炉俾我地烧下烧下!可以烧下海鲜或者放其他自己想烧嘅食物,例如今次朋友点了日本蕃薯仔放上去烧下,哗,香气四溢,食落零舍好味🍠👍🏻👍🏻餐厅会送每人一份海鲜,其中有甲罗烧,先将鹌鹑蛋打落蟹肉上面捞匀,再放在炉上烧热,好味😋仲有圣子、鲍鱼及大蚬!好大只鲜甜!不过烧圣子要注意,因为圣子壳太薄,受热后会有壳碎周围弹,建议烧至稍为离壳后将肉取出,直接放炉上烧,鲍鱼也可以拆壳烧😋😋刺身方面,味道稍为淡左少少,不过三文鱼好肥美,尤其火炙三文鱼寿司真系冇得弹!黑松露茶碗蒸蛋👍🏻👍🏻炸物及烧物相当不错,我最钟意芝麻鸡翼及图中圆碌碌的紫心香芋丸!❤️可惜不能吃太多,因为会好热气呢😣除左烧烤炉,朋友还点了牛肉寿喜锅!食完之后意犹未尽,还将蕃茄汤乌冬中的乌冬放入去滚,变了火锅,真是多元化crossover😂😂😂以烧菠箩及雪糕做结尾,D菠萝好甜,雪糕也不