2023-09-22 89 浏览
一踏入门口有种去咗旅行嘅感觉,餐厅装潢很有越南风格,墙上有具越南特色嘅涂鸦,好靓好适合打卡,好几年冇去越南玩喇,真系咩感觉都返晒嚟。餐厅环境唔大,枱与枱之间距离有啲迫狭。用餐时间系星期六下午,人唔算多。落单经QR码,落咗单会一次过网上比埋钱,都几方便。一个套餐有主菜、小食,饮品。价钱还好唔算贵。会安生牛肉汤河⁸⁵汤河充满九层塔香味,汤底清香扑鼻,鲜味浓郁。青柠同辣椒系自助形式,随自己喜好加多加少都得。生牛肉质嫩滑,有牛味有咬口。香蒜牛油鸡翼鸡翼表面炸得金黄香脆。不过鸡翼味道偏淡,食唔出香蒜亦没有牛油味。油份偏多食完两只鸡翼,两大摊油仲系个碟上面。越式炼奶咖啡味道淡,感觉似三合一冲出来仲要加咗好多水沟稀晒果种。

会安生牛肉汤河⁸⁵

香蒜牛油鸡翼

越式炼奶咖啡
味道淡,感觉似三合一冲出来仲要加咗好多水沟稀晒果种。

会安生牛肉汤河
香蒜牛油鸡翼