2008-08-25 4 浏览
寻日庆祝结婚周年纪念, 特地到盛八食晚饭。当晚点了1) 极上牛xx – 应该系牛肋骨肉, 好腍, 好入味, 我地叫左白饭同泡菜,送饭一流2) 香草鸡腿肉 – 好腍, 好香香草味, 有肉汁, 比想像中好好多, 但份量少3) 亚拉斯加蟹肉卷 – 有3件, 入面好粗既蟹肉, 好有蟹味, 唔错。不过唔系太钟意个好似系花生酱既汁;而老公就唔系咁钟意用青瓜做外皮, 因为佢唔钟意食青瓜4) 柚子胡椒猪肋骨 – 呢个唔系太好, 因为有骨 (叫猪肋骨应该预左有骨,但无谂过骨仲多过肉,无乜野食), 而且咁厚既猪肉要烧好耐, 碗饭都冻晒啦。入口柚子味好重, 有点太重, 盖过了肉本身既味, 有待改进5) 牛舌 – 味道不太浓,用汇丰咭买一送一, 所以食了2碟, 好似太多了6) 西柚sour – 以为好像和民般要自己搾, 但原来唔需要。但sour一点酒味都无, 同西柚汁无分别, 失望服务: 超好, 很细心, 对客人很礼貌, 常主动添茶, 值得一赞埋单$500, 都几贵, 因为汇丰咭己送了一碟牛舌。不过结婚周年纪念就食贵少少啦!
寻日庆祝结婚周年纪念, 特地到盛八食晚饭。当晚点了