2021-08-08
呢间餐厅离远都见到佢嘅巨大招牌,但就见唔到餐厅嘅面貌,好神秘,皆因要经过招牌隔离条楼梯才到达,私人度极高。南非蚝 $120/盘 (12只)当晚主角当然系「蚝」啦,每晚嘅品种都唔一样,今晚刚好是南非蚝,是我喜爱蚝嘅产地。果然,味带甜甜地,没有铁锈味,啱我心水。意式焗肉丸 $98一上枱以为系焗饭,因为份量大唔似系前菜size,而且有浓浓嘅酱汁同芝士焗面,配菜亦不少如蘑菇、红椒、洋葱等,相当有诚意。不得不赞呢道菜是相当热辣辣,加分。蒜蓉包 $38 虽然是简单的前菜,但摆碟都不马虎,份量亦不少,配肉丸一齐食简直perfect match! 黑松露野菌意大利饭 $108食第一啖,感到绝对足料,落黑松露相当重手,相当浓郁,而且忌廉味亦重,啱晒一众喜好浓味人士,饭粒带点点硬身,很好不会变做烩饭。最后亦要赞赞餐厅服务很好,由招待、落单,非常有礼,亦耐心解答问题,亦会主动refill热水。
南非蚝 $120/盘 (12只)
意式焗肉丸 $98
蒜蓉包 $38