2023-08-24
听朋友讲呢间食泰国菜餐厅环境气氛都特别好,佢哋有搬露天地方俾你选择,虽然而家系夏天,但系露天嘅地方都会有大风扇,所以唔会怕热飞天通菜呢度嘅飞天通菜炒得几有镬气,入口会比较辣一啲,但系越食越好味,而且通菜都唔会有渣,几嫩,份量都好多椒盐软壳蟹估唔到呢个价钱可以食到呢个份量嘅软壳蟹,有成三只半嘅玄学蟹,每一只入口都啖啖肉,外面脆卜卜,椒盐唔会太过咸调味刚刚好蒜香单骨鸡翼平时好怕唔识点食鸡翼嘅朋友真系可以试呢一款单骨鸡翼,好方便,唔怕唔识点食,不过略嫌蒜香味唔够重,但系唔会过多炸粉,鸡肉都系多汁同埋嫩口盐烧马友店员话马友鱼系比较小骨,而且肉质比较嫩身嘅一款鱼,所以我哋就拣咗呢一款,入口真系好幼滑,而且真系唔多骨,平时少食鱼嘅我真系可以追住一啖一啖咁食,再配上酸辣嘅酱汁真系一流Refresher呢杯系一杯非常清新又精致嘅饮品,有青瓜,薄荷叶,柠檬汁等等,入口唔会太甜,亦都唔会酸,当食到咁多重口味食物嘅时候,饮一啖直头可以清一清口腔嘅感觉菠萝沙冰超级大杯,沙冰入口好绵滑,本身都以为好甜,但系出奇地真系一啲都唔甜,系户外食泰国菜再饮埋呢杯饮品真系透心凉
飞天通菜
椒盐软壳蟹