2019-07-07
朋友之前黎过dinner, 话几ok所以黎试lunch. 呢到前身既餐厅我都时不时会去,其实都几好ga, 唔知点解执笠,呢到可以睇到个view佢lunch系有set既,个set既design系会令人好想叫semi-buffet, 因为抵d. 但我地系eatxxx book既discount唔可以用系set, 所以我地就散叫。不过结论系你系男仔好大食,如果唔系散叫应该比较抵。我地今次叫左好多野食但每个人都唔洗200蚊per head。叉烧下面系有火烧住,所以d ej4boiling咁好吸引。呢个粉红色系虾饺,有d金色颜料系上面,好浮夸。个荷叶饭有d流流地,好一般。呢个系萝卜糕,佢切左一条条,所以得劲少!overall佢既portion唔大既,味道唔系好好但又唔系差,我地都觉得美心王宫好似好味d, 不过胜在佢个有view, 而且lunch time 定dinner time 都完全唔full, 可以walk in, 中环任何其他茶楼lunch应该都冇可能咁walk in.
叉烧下面系有火烧住,所以d ej4boiling咁好吸引。
呢个粉红色系虾饺,有d金色颜料系上面,好浮夸。
个荷叶饭有d流流地,好一般。
呢个系萝卜糕,佢切左一条条,所以得劲少!