2021-11-17
今次M+展馆嘅café 都系CURATOR,明显睇得出啲products想加入香港嘅元素。食物有鱼蛋烧、烧卖配柚子沙律、珍珠鸡配黑松露酱,饮品有鸳鸯做代表。不过我就呢啲全部都无叫,始终都几有伏味我又唔太愿意做勇士呀😂😂.结果我就系叫佐啲米纸卷同佢个egg salad sandwich 🥪 (稳稳阵阵🤭.鲜虾烟三文鱼米纸卷 // 甜椒菠萝鸡丝札肉米纸卷 • $38/ 2pcs米纸外层烟韧唔干,内馅食得出用料都几新鲜。鲜虾弹牙加上米纸两者都有咬口,烟三文鱼味道唔会好突出配埋啲蔬菜咸味适中。新鲜菠萝带自然嘅酸甜,鸡胸片同札肉食落唔会干/柴。口味较前者开胃,两款各有特色👌🏻.蛋沙律三文治 蛋沙律加佐香草,食落味道唔太夹有啲怪🤨个包比较空气,蛋沙律份量正正常常。普通野但个味怪,唔推✋🏻.冰酿玫瑰乌龙奶盖 • $64听个名谂住都系普通茶再加奶盖,点知一饮落系听到直升机飞过🚁😨茶无鲜味都真系算,重要淡味(我都系饮返津露无咁惨个奶盖呢真系饮到我一秒想放弃杯野🥲系奶盖有种怪味,系𠮶种泥胶咁嘅怪味(利申无食过亦都无谂住要食泥胶)但总之就系会饮落好似嘅感觉.总括而言佢个位置景唔系最靓。食物就个米纸卷唔错,饮
蛋沙律三文治
蛋沙律加佐香草,食落味道唔太夹有啲怪🤨
个包比较空气,蛋沙律份量正正常常。普通野但个味怪,唔推✋🏻
冰酿玫瑰乌龙奶盖 • $64
茶无鲜味都真系算,重要淡味(我都系饮返津露无咁惨
总括而言佢个位置景唔系最靓。食物就个米纸卷唔错,饮品呢就西九海滨沿路入去𠮶几间都好过佢(tbh价钱差唔多) 纯粹系懒/行展览唔想离开展馆大楼/有活动时间紧迫行唔开大楼要速食之外,我谂唔到要去帮衬嘅理由🥴