去咗南莲园池玩咗一日之后,影咗好多靓相,跟住就去荷里活广场,食返少少嘢补充体力。由于朝早已食了一个大早餐,所以实在食不下太多的东西,只想少少地食个下午茶,坐低饮下嘢食件蛋糕这样。见到这间,早前看youtube的时候,看见有日本的youtuber介绍,佢哋啲冬甩非常好味。即刻入去试试。地方不大,虽然装修有啲特别,但非常热亦冇乜太多冷气。见到他们店面,有不少冬甩,亦见youtuber介绍,所以我们都想试一试,可惜电话QR落单居然找不到冬甩选项,亦没有任何下午茶或小点,或饮品之类可以选择。只见到他们的二段料理。问待应他们说要找他们落单,全部都要问他们,非常麻烦。下单后他们又回来说,每人最低消费$80, 即系并不欢迎你入来食冬甩或者饮嘢,那为什么一入店时,不说明最低消费?当时是大概近四点钟我们叫了一个双拼嘅冬甩连雪糕,另一个就系冬甩加雪榚,有麻糬烟韧嘅感觉,几有趣嘅。亦有一块类似朱古力的鬼面,打咭可爱,但我食唔落因为太硬亦冇乜味。饮品就系好普通嘅冻奶茶。见好多人食二段料理炸鸡,可能真系无乜人好似我们这样想要轻食。总括而言,一次经验就够,应该不会再回头,因为服务质素,非常不好below aver

总括而言,一次经验就够,应该不会再回头,因为服务质素,非常不好below average

又一次证明youtuber真系唔好完全尽信。

2024-04-20
下午茶